Tidligere arrangementer
-
Ingrid Juell Moe og Anne Berit Nedland "Det som var det som er"
Årets sommerutstilling er av de to kjente kunstnerne Anne Berit Nedland (1950) fra Gyland og Ingrid Juell Moe (1949) fra Kristiansand. Begge er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og tok diplom der i 1973. Nedland har i tillegg utdannelse fra Statens kunstakademi v/ Per Palle Storm.
Anne Berit Nedland jobber figurativt med leire, gips og pappmasjé og noen ganger i bronse. Motivene hennes er for det meste mennesker og dyr, gjerne i kombinasjoner. Til denne utstillingen har hun tatt utgangspunkt i et portrett hun laget da Lars Kristian Gulbrandsen satt modell for henne i 1981. Hun har laget 10 varianter av dette portrettet. Sitater fra hans brev til henne inngår også i utstillingen. Nedland er bl. a innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk kulturråd.
Ingrid Juell Moe arbeider med billedvev hvor materialet er bomull og lin. Gjennom årene har hun hatt mange utstillinger og utsmykninger. Det største teppet er 15 m2 og befinner seg hos Nkom i Lillesand. I denne utstillingen viser hun tepper hvor natur og tradisjoner fra åklær og bolstre er satt sammen. Hun er opptatt av det som oppleves som bestandig som bjørk og messinglav i en usikker, nervøs verden og forholdet mellom det som er stødig, samtidig som alt er i bevegelse.
Utstillingen åpnes lørdag 3. juni kl 14.
Åpningstaler er Anne Tone Hageland, avdelingsleder i Agder fylkeskommune.
-
Program Høsten 2022
Her kommer tekst
-
Intrykk og uttrykk
Lise Schønberg er utdannet gullsmed. Hun har et lekent formspråk og uttrykker seg ofte i uvante og spennende materialer. Her stiller hun ut både smykker, lysestaker og gjenstander. Schønberg er godt kjent på Sørlandet og har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt.
Eva Cecilie Hoven er utdannet ved Glassell School of Art i Houston, Texas. Hun har hatt flere utstillinger i USA. Nå bor og arbeider hun i Kristiansand. I likhet med Schønberg har også hun et frodig og lekent formspråk. Hun lager hoder i porselen som fremstiller mange forskjellige ansiktsuttrykk og sinnsstemninger.
Veversken Ingrid Juell Moe som tidligere har bodd i Flekkefjord, vil åpne utstillingen.
-
Program vår/sommer 2022
KunstPrat: Håkon Gåre har kuratert Flekkefjord kunstforenings bilder i Galleri Gulbrandsen og vil i KunstPraten framføre egne tekster inspirert av disse bildene.
Håkon Gåre, f. 1980, er opprinnelig fra Oslo, men bor og arbeider nå i Lillesand. Han er både utdannet kunstner og tekstforfatter.
KunstPrat: Denne gangen skal Ivar Ole Iversen kommentere bildene i kunstforeningens faste galleri. Tredve bilder av kunstforeningens samling på rundt 80 verker har nå fått sitt hjem i Galleri Gulbrandsen og er vel verdt et dypdykk. -
Karl Hansen – Utstilling
Flekkefjord kunstforening åpner fredag 11. mars utstilling av arbeider av Karl Hansen. Sist gang Hansen (65) hadde separatutstilling i kunstforeningen var i 2012. Kunstneren arbeider i et nonfigurativt formspråk, der samspillet mellom linje, flate og farge skaper uttrykksfulle bilder. Opprinnelig kommer Hansen fra Moi, men bor og arbeider nå i Oslo. Han har solid kunstutdanning og har hatt utstillinger flere steder i landet og også utenlands. Hans arbeider er innkjøpt til flere museer, samlinger og offentlige institusjoner. Utstillingen er salgsutstilling og er åpen til 3. april.
-
Endelig har Flekkefjord kunstforening fått sitt eget galleri!
Arbeidet med å få et fast galleri har altså helt fra starten vært et mål for kunstforeningen. I protokollen fra de første årene er temaet stadig på dagsorden, og ulike løsninger er foreslått, men ikke realisert.
Last ned brosjyren her. -
KunstPrat
Etter ei lang pause på grunn av pandemien, starter vi opp igjen med KunstPrat. Ellers arbeider vi med å ferdigstille utstilling av kunstforenings egne bilder i et eget rom i Galleri Gulbrandsen. Vi håper at alt skal være klar i god tid før jul. Følg med!
-
Rett og slett skulptur
Rett og slett skulptur, utstilling med Jon Aslak Fintland. Åpner lørdag 7. november i Sjøbuene på Flekkefjord Museum. Musikk ved Myrull. Kåseri ved Jon Aslak Fintland. Velkommen!
-
KunstPrat
HØSTEN 2021
Flekkefjord kunstforening skal i samarbeid med Spira arrangere tre kvelder i vår med KunstPrat. Dette er en annen måte å drive kunstformidling på enn ved utstillinger. Vi er inspirert av Sørlandets kunstmuseum som har ArtTalk hver uke, og nå skal vi i Flekkefjord starte vår lokale KunstPrat. Her er høstens program. Velkommen! -
Fra dør til dør
9. JUNI 2020
Etter en roleg vår i kunstforeningen inviterer vi nå til byvandring med Ivar Ole Iversen. Vi skal gå «Fra dør til dør» og få innbilkk i dørenes arkitektur i øvrebyen. Møt opp i Øvre park 9. juni kl. 18.00. Etterpå serverer vi rabarbarasuppe i museumshagen. Det blir lodd salg på bildet. -
KunstPrat
Flekkefjord kunstforening skal i samarbeid med Spira arrangere tre kvelder i vår med KunstPrat. Dette er en annen måte å drive kunstformidling på enn ved utstillinger. Vi er inspirert av Sørlandets kunstmuseum som har ArtTalk hver uke, og nå skal vi i Flekkefjord starte vår lokale KunstPrat. Det er en hovedinnleder hver kveld, og vi inviterer til samtale omkring kveldens tema. Vi starter allerede 10. mars med Alfred Vaagsvold som vil snakke om tema, Kunst med meining – en tittel som er både brukelig og ubrukelig – så her er det mulighet for refleksjon. 24. mars fortsetter Daniel Moreno og Joel Toledo. De to står sammen bak et gatekunstverk i Kirkegaten og vil snakke om kunst i det offentlige rom. Endelig kommer Christian Sunde 21. april og innleder til samtale om stedsspesifikk kunst – kunstverk som er bundet til bestemte steder, slik som Rød løper er det. Med disse tre kveldene ønsker vi å skape ny forståelse av kunst i nære omgivelser og betydning av kunst i sin alminnelighet.
-
Aarenes Lærfabrikk i bilder
7. - 29 SEPTEMBER 2019
Fotoutstilling av Elisabeth Borning på Sjøbuene, Vest-Agder Museet Flekkefjord. Åpning 7. september: Kjell Gjerstae spiller stykket av Maj Sønstevold. Birgit Gautschi åpner utstillingen. Elisabeth Borning snakker om foto som kunstuttrykk.
10. September: Andreas Møller “Aarenes Lærfabrikk gjennom tidende”. 17.09 Julie Fuglesang Larsen “Lær, kvalitet og design”. -
Kunst under okkupasjonen - Jubileumsutstilling 75 år
8. - 23 SEPTEMBER 2018
Flekkefjord kunstforening feirer 75 års jubileum. I denne forbindelse går vi tilbake til stiftelsen i 1943. Utstillingen «Kunst under okkupasjonen» tar for seg lokal kunst av velkjente kunstnere fra perioden 1940-45. Kunstverkene som stilles ut er fra kunstforeningens egen samling i tillegg til private samlinger i distriktet. -
Bilder før og nå
AUGUST 2017
Utstillingsåpning med sang av Helene Bøksle.10. august: Foredrag: “Allmeningene” ved Kåre Andersen. Hva forteller de om Flekkefjords utvikling?
15. august: Foredrag: “Farger på hus gjennom tidene” ved Ivar Ole Iversen
22. august: Foredrag: “Flekkefjord i bildekunsten” ved Knut Sand Bakken
-
Flekkefjordskunstnere 2017
18. MARS - 2. APRIL 2017
Utstillingen viser arbeider av nålevende kunstnere med tilknytning til Flekkefjord. Betegnelsen kunstner favner i dette tilfellet vidt. Aktive produsenter av kunst på ulike nivåer og med ulik bakgrunn deltar. Hensikten med utstillingen er å presentere mangfoldet i uttrykk og teknikker innenfor det som skapes av samtidskunst av mennesker med tilknytning til Flekkefjord. Utstillingen arrangeres i det gamle rådhuset i Flekkefjord, et lokale som etter at biblioteket flyttet til kultursenteret "Spira", står tomt. Kunstforeningen håper at kommunen vil ta bygningen i bruk til permanent utstillingssted for Lars Kristian Gulbrandsens kunst (Galleri Gulbrandsen). Utstillingen viser at lokalene egner seg som galleri. -
Fra San Francisco til Hidra
OKTOBER 2015
Utstillingen viser utvalgte verk fra Wennesland-samlingen av kunst fra vestkysten av USA fra sent 60- og 70-tallet. Verkene stilles ut sammen med verk av kunstneren Lars Kristian Gulbrandsen (1931-2005). Gulbrandsen var opptatt av beatgenerasjonens kunstuttrykk, både innenfor lyrikk og billedkunst, og dette har også nedfelt seg i hans egen kunst. Hensikten med utstillingen er å skape en visuell dialog mellom bildene fra USA og Gulbrandsens bilder fra samme tidsrom, og samtidig vise det abstrakte uttrykket som igjen er aktuelt innenfor samtidskunsten. Det vil bli laget katalog og arrangert seminarer i forbindelse med utstillingen.